Fodring & godbidder

Fodring og godbidder til hunden

Når du vælger et SPECIFICprodukt, træffer du et sundt og sikkert valg på din hunds vegne, og du gør det samtidig lettere for dig selv!

Forskningsresultater, øget viden om ernæring og mere udbredt brug af fuldkostprodukter har medført, at hunde lever længere end tidligere og med betydeligt forbedret livskvalitet. ”Du er, hvad du spiser,” siger man, og det gælder i høj grad også for din hund.

Foderets sammensætning og kvalitet er en meget vigtig faktor (eksempelvis kan et uafbalanceret kalciumindhold i en hvalps foder medføre knogle-misdannelse, som ikke kan korrigeres senere i livet).

Få dyrlægen eller veterinærsygeplejersken til at hjælpe dig med at finde det optimale foder til din hund afhængigt af alder, race, størrelse, tilstand, aktivitetsniveau og eventuelle særlige behov*. I vil med garanti kunne finde et SPECIFIC produkt, der passer perfekt til netop din hund!

Tørkost, vådkost – hvad skal jeg vælge?

De fleste SPECIFIC-produkter fås både som tørkost (foderpiller) og vådkost (paté). Tørkost er generelt en mere økonomisk løsning, og denne fodertype er også god for hundens tænder (hjælper til at forebygge tandsten). Vådkost er velsmagende alternativer i praktiske foliebakker.

Du kan give din hund vådkost som hver-dagsmåltid, som weekendmåltid eller som et lækkert alternativ til tørkost.

Foliebakkerne med vådkost kan opbe-vares i køleskab i adskillige dage efter åbning, men bør altid have stuetemperatur, når den serveres.

8 gode råd om fordring af din hund

  1. SPECIFIC-foder er fuldkostprodukter, så der er ingen grund til at supplere med andet foder. Følg dyrlægens anbefalinger om fodermængde pr. måltid.
  2. Den daglige fodermængde bør fordeles på mindst to måltider.
  3. Levninger fra hundeejeres egne måltider indeholder normalt for meget fedt og salt for en hund. Undlad at give din hund madrester, da det kan medføre overvægt og andre sundhedsrelaterede problemer.
  4. Hunden skal altid have adgang til friskt og rent vand.
  5. Hold øje med din hunds fysiske tilstand og generelle velbefindende
  6. Sørg for at veje din hund regelmæssigt, fx en gang om måneden (få eventuelt hjælp på dyreklinikken), og juster den daglige fodermængde, hvis hunden taber sig eller tager på i vægt.
  7. Kontakt dyrlægen, hvis du mener, at der er behov for at ændre hundens kost.
  8. Kontakt dyrlægen, hvis hunden pludselig begynder at tabe sig eller tage på i vægt, kaster op, har diarré eller afføringsproblemer, eller hvis den i en periode på mere end 2 døgn nægter at spise.

Langt de fleste hunde synes, at SPECIFIC-produkterne er særdeles velsmagende. Nogle hunde er dog vanedyr og kan derfor have svært ved at acceptere kostændringer. Her er et par tips til, hvordan du kan gøre overgangen lettere:

Bland gradvist (over 7-10 dage) mere og mere af det nye foder i det foder, hunden er vant til at få serveret.

SPECIFIC-tørkost kan serveres direkte fra posen eller tilsat lunkent vand.

Vådkost kan opvarmes og serveres i lun tilstand – pas på at det ikke er for varmt!

 

…MEN min hund fortjener da en godbid af og til!

Selvfølgelig gør den det, og så er det godt at have en pose SPECIFIC Healthy Treats ved hånden. Disse sunde, kødbensformede hundekiks kan bruges som en lækker belønning eller lignende til hunde i alle aldre.

Det høje fiberindhold og lave fedtindhold gør disse hundekiks ideelle som godbidder, også til hunde, der skal tabe sig. De er sågar velegnede til hunde med sukkersyge!

For at undgå overfodring skal den daglige fodermængde reduceres proportionalt med mængden af hundekiks: